OZN-urile sint atrase de centralele nucleare

Privind în urma la întreaga activitate legata de aparitiile OZN, se distinge un procent crescut al prezentei acestora în zonele de pe glob unde exista centrale nucleare. Aceasta legatura a facut-o Edward Ruppelt, cel care a condus proiectul Blue Book al Air Force legat de numeroasele raportari ale unor misterioase OZN-uri, în urma cu cîtiva ani.

Care este harta aparitiilor

In Statele Unite s-a întocmit o harta cu aparitiile OZN si nu mare le-a fost mirarea celor care au lucrat la ea cînd au observat o curioasa coincidenta între locul unde ele au fost semnalate si locatia unor instalatii care utilizau energia nucleara.

Ulterior aceste studii si harti au fost întocmite si pe alte continente, iar coincidenta aparitiilor i-a socat pe cercetatori atît datorita gradului mare de risc care apare, cît si datorita numeroaselor semne de întrebare care au aparut.

Specialistii si-au pus întrebarea daca civilizatiile extraterestre doar monitorizeaza activitatea atomica si nucleara a pamîntenilor sau mai exista si alte ratiuni ale aparitiei lor în acele zone.

Exista pareri ca ei si-ar putea propulsa vehiculele utilizînd acest tip de energie sau poate chiar fiintele extraterestre o folosesc în metabolismul lor.

Scanari la joasa altitudine

– In urma cu cîtiva ani, angajatii unei companii care se ocupa cu furnizarea energiei nucleare au vazut opt obiecte, ca un disc, în apropierea centralei la care lucrau. Ele aveau o culoare galben aurie si se deplasau cu viteza foarte mare. Cele opt OZN-uri s-au apropiat de zona mentionata zburînd la joasa altitudine peste toate rezervoarele din incinta centralei. Silentios, ele au trecut de la stînga la drepta, rînd pe rînd peste tot teritoriul, facînd incredibile miscari în unghi drept.

– În Florida, patru piloti au raportat un obiect zburator rotindu-se deasupra centralei atomice Hanford. Obiectul era rotund si plat. Dupa ce a cercetat zona s-a îndepartat cu o viteza foarte mare si a disparut. Doua globuri luminoase de culoare galbena au fost raportate din nou deasupra centralei peste cîteva zile.

– Aproape 15 persoane care lucrau la un proiect secret referitor la energia nucleara în apropiere de New Mexico au marturisit ca au vazut OZN-uri în zona. Unul dintre martori a observat obiectul cu ajutorul unui telescop si l-a putut descrie ca fiind circular, plat, de o culoare metalica si cu un diametru de aproximativ 3 metri si zburînd rapid, într-un mod cu totul ciudat pentru avioanele cunoscute.

Fotografii din avion

Pasagerii unui avion de cercetare care zbura cam la 3.000 m altitudine rotindu-se în apropierea centralei nucleare din McGuire au observat cîteva obiecte stralucitoare în partea dreapta a avionului. Pilotul a apreciat ca acestea se gaseau la nici 3 km distanta de ei. Echipajul a reusit sa fotografieze OZN-urile care se distingeau foarte clar deasupra lacului Norman.

Vizite ozenistice la McGuire

Se pare ca aceasta zona a fost foarte cercetata de extraterestri pentru ca în decurs de cîtiva ani foarte multi martori au raportat aparitii ciudate pe cer, unii au reusit chiar sa filmeze scene în care OZN-urile se miscau foarte rapid, în zig-zag, uneori deplasîndu-se foarte aprope de instalatiile centralei.

Una dintre cele mai ciudate aparitii OZN a fost raportata tot la centrala nucleara McGuire, într-o dimineata de octombrie, de doi angajati. Ei au vazut, în timp ce se deplasau catre serviciu, o forma ovala, argintie cu patru picioare desupra unei ceti laptoase. Au crezut ca este vorba de un rezervor de apa, dar mai tîrziu, cînd s-au întors si ceata disparuse, nu mai era nici urma din obiectul vazut. Martorii spun ca în ziua aceea si chiar doua, trei zile dupa ciudata aparitie, centrala s-a confruntat cu mici defectiuni datorate unei fluctuatii de energie.

Se trage în OZN-uri

La centrala nucleara din apropiere de Peekskill, 12 paznici au raportat aparitia unor obiecte ciudate care au survolat centrala timp de 15 minute. Ei au povestit ca OZN-urile, de marime foarte mare si avînd o culoare ce varia de la albastru la rosu si verde, au stationat deasupra cosului de evacuare al uzinei.

De asemenea, la biroul politiei din localitatea apropiata au fost primite numeroase apeluri care raportau prezenta acestor obiecte. Unii au spus ca au observat o duzina de lumini albe care zburau în formatie spre centrala nucleara.

Cei care au investigat acest caz deosebit au descoperit lucruri interesante. Cînd OZN-urile s-au apropiat de centrala nucleara ele au planat la mica distanta de reactorul numarul trei. În acel moment, sistemele de securitate ale uzinei care ar fi trebuit sa se declanseze s-au închis, la fel ca si sistemele de comunicatii.

Paznicii, speriati de evenimente, au luat atunci armele din dotare si au asteptat ordinul sa traga în ciudatii intrusi.  De asemenea, s-a solicitat prezenta unui elicopter din care sa se poata trage asupra OZN-urilor, dar, înainte sa dea comanda de deschidere a focului, misterioasele obiecte au plecat brusc din zona ghicind parca gîndurile celor de la sol.

Purtatorul de cuvînt al uzinei a spus: nu pot sa confirm sau sa neg ca paznicii nu au tras asupra obiectelor zburatoare, dar ei nu au facut decît ceea ce era necesar pentru paza centralei. Si-au facut datoria, asa cum au crezut ei mai bine în conditiile în care toate sistemele de siguranta si de comunicatii nu functionau.

Magazia armatei, un punct de atractie

O alta aparitie interesanta a avut loc în apropierea unei baze militare. Un OZN mediu ca  marime si de culoare portocalie a fost vazut într-o dimineata survolînd în cerc, la joasa altitudine, deasupra magaziei în care arme cu focoasa nucleara erau depozitate. Apoi, probabil datorita agitatiei create la sol, s-a ridicat cu repeziciune luînd altitudine. Întreaga baza era în stare de maxima alerta.  Radarul a semnalat aceasta prezenta pentru înca 40 de minute. Personalul care se ocupa cu securitatea a spus ca OZN-ul avea niste lumini stralucitoare pe care le misca cu repeziciune pe pamînt parca în cautarea a ceva.

Simptome de expunere radioactiva

Poate multe dintre raspunsurile la întrebarile care s-au pus în legatura cu aceste aparitii în zone cu activitate nucleara pot fi date de membrii Comisiei Energiei Atomice care studiaza aceste date, fara a le da însa publicitatii.

Cert este ca aceasta comisie care studiaza mostre de aer si activitatea radioactiva are în dotare magnetometre, osciloscoape, dar si radare sau camere de luat vederi. Oare ce tip de crestere radioactiva au descoperit si de ce în echipele lor de cercetare tot mai multi specialisti în OZN-uri îsi fac loc?

Se mai pune întrebarea de ce creste numarul celor care dupa o întîlnire cu un OZN prezinta vatamari, simptome ca în urma unei expuneri radioactive.

Probabil într-un viitor apropiat rezultatele cercetarilor vor fi cunoscute si multe mistere vor fi elucidate. Deocamdata, datorita masurilor de securitate crescute toate acestea ramîn simple fapte si întrebari fara raspuns.

Documentar de Cristina Matache

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.