O nava argintie a acoperit cu discul sau intreg cerul

O nava argintie care a trecut in zig-zag pe cer a acoperit cu discul sau intreg cerul. Nu este scenariul unui film SF, documente descoperite recent afirma ca acest lucru s-a petrecut cu adevarat in octombrie 1951.

Fenomenul OZN a aparut imediat dupa ultimul razboi mondial

Acum 50 de ani, cind vremurile erau foarte de grele pentru locuitorii Marii Britanii, razboiul tocmai se incheiase, piinea era rationalizata, iar masinile noi erau doar pentru export, pe cerul acestei tari au aparut niste masinarii ciudate.

Cum cel de-al doilea razboi mondial se incheiase, mass-media vremii era plina de marturisiri ale unor astfel de evenimente in care oamenii povesteau despre straniile aparitii. Asa a luat fiinta un nou fenomen, legat de Obiectele Zburatoare Neidentificate (OZN).

Brusc, paginile de ziar, pina acum pline de evenimente care aminteau de performantele aviatorilor, au inceput sa relateze despre incredibile nave capabile sa strabata citeva mii de kilometri in doar o ora.

OZN-uri de diverse forme sint vazute de locuitorii britanici

Navele aveau forme ciudate: cilindrice, sferice, discoidale si erau confectionate din materiale metalice stralucitoare, bine lustruite si puteau face acrobatii de neimaginat pe cer – puteau, spre exemplu, sa se intoarca in unghi drept – fapt consemnat de un pilot experimentat care a vazut un OZN ce a trecut in viteza pe linga avionul sau.

In acea zi de octombrie 1951, in zona Essex au fost vazute citeva discuri ce acopereau orizontul. Si in apropiere de Londra locuitorii au fost martorii unui eveniment asemanator: o nava argintie care zigzaga pe cer cu o viteza mult mai mare decit a unui avion.

Guvernul britanic a fost foarte ingrijorat in acea perioada astfel incit s-a hotarit deschiderea unor Dosare X proprii, iar Ministerul Apararii avea sarcina de a investiga fenomenul OZN.

Nici chiar Churchill nu a aflat ce erau acele nave misterioase

Churchill, pe atunci prim-ministru, a fost si el ingrijorat si, intr-o nota adresata ministrului de razboi, a intrebat ce este cu toate aceste obiecte zburatoare. I s-a raspuns ca nu trebuie sa fie ingrijorat, nu este nimic serios.

Printre documentele care au fost scoase la lumina recent, conform regulii care s-a stabilit ca dupa 50 de ani se pot face publice, nu  s-a gasit nimic referitor la OZN-uri sau la extraterestri.

Aparitiile consemnate acum 50 de ani au fost explicate ca fiind iluzii optice si amagiri de natura psihologica, pasari si baloane meteo sau doar pacaleli.

Dupa 5 ani de investigatii, fenomenul OZN a fost catalogat ca o fantezie. Cazul a fost inchis. Sau cel putin asa pare.

Primele consemnari demne de a fi luate in seama

Nebunia farfuriilor zburatoare a inceput in vara anului 1947, cind un pilot american care zbura singur de-a lungul muntilor din statul Washington a vazut noua obiecte misterioase, fiecare de marimea unui avion mare de pasageri, zburind la citiva km in fata lui.

Pilotul a spus ca OZN-urile au trecut muntii cu o miscare asemanatoare unui val, se unduiau dupa crestele muntilor.

Obiecte zburatoare neidentificate au mai fost raportate si inainte – in timpul celui de-al doilea razboi mondial, echipajul unui bombardier american a afirmat ca a vazut lumini ciudate pe cer, dar in virtejul razboiului nimeni nu a mai stat sa se gindeasca la aceste lucruri.

Imaginatia oamenilor nu cunoaste granite

Exista  teorii care afirma ca OZN-urile ar fi avioane militare secrete care sint testate in diverse parti ale globului, altele care spun ca ar fi vorba de fenomene naturale. Pilotii implicati in astfel de aparitii ajung uneori sa creada si ei ca ar putea fi vorba de un stol de pasari sau de alte fenomen naturale.

Singura teorie care ramine in discutie este aceea ca OZN-urile ar fi navele unor extraterestri.

Aici stavilarul imaginatiei nu mai poate fi oprit. In decurs de numai citiva ani oamenii au vazut obiecte ciudate pe cer peste tot in lume – cu precadere in Statele Unite, Anglia si Suedia. Multe dintre acestea corespund descrierii primilor piloti care le-au vazut.

Dar OZN-urile nu sint peste tot la fel, cele mai comune ramin totusi cele in forma de tigara. Ce sint ele si de unde vin, ramine insa un mister.

Guvernele marilor state investigheaza cazurile neelucidate

Din 1951 milioane de oameni au fost convinsi ca Pamintul a fost vizitat in mod regulat de nave extraterestre. Guvernele Marii Britanii si Statelor Unite si-au inceput investigatiile.

Intr-unul din cazuri, echipa britanica a cercetat afirmatia unui locotenent de aviatie care a vazut de doua ori un disc de culoare gri-metalizat, avind circa 15 metri in diametru ce zbura in regiunea Hampshire. Fortele militare au concluzionat ca exista mai curind o problema cu iluziile optice ce apar datorita densitatii diferite a  aerului decit aparate zburatoare revolutionare. Ei au afirmat ca pilotul a suferit o iluzie optica.

OZN-urile par interesate de schimbarile politice

Curind insa oamenii au inceput sa vada mai mult decit niste lumini si discuri zburatoare. Un mare numar de persoane au afirmat ca au fost rapiti de extraterestri si apoi adusi inapoi. In povestirile acestor rapiri exista un element cu puternice conotatii sexuale.

In 1989 si 1990, cind imperiul sovietic a fost darimat, si in zona Europei de Est s-au semnalat destul de multe aparitii ale OZN-urilor.

Extraterestrii, dupa cite se pare, sint interesati de schimbarile politice care au avut loc de-a lungul timpurilor – au existat o multime de aparitii in timpul crizei din Cuba, in timpul invaziei din Ungaria si  in Cehoslovacia.

Fenomenele naturale si diversele aparate ii pot pacali pe martori

Deci, ce urmeaza? La aproximativ 50 de ani dupa intrebarea lui Churchill nu este nimeni capabil sa-i raspunda?

In primul rind OZN-urile prin definitie exista. Cerul noptii este plin de lumini ciudate si obiecte care se misca si care nu pot fi explicate prea usor dar care, in marea lor majoritate, sint fenomene naturale.

Uneori planeta Venus apare ca fiind foarte mare si luminoasa, pasarile, de asemenea, pot parea aparitii ale unor OZN-uri.

Un cercetator de la Societatea Regala de Astronomie a afirmat ca stolurile mari de pasari migratoare pot, in anumite circumstante, reflecta lumina solara intocmai ca un metal lustruit.

Odata aparitia unui OZN a stirnit mirarea celor care l-au vazut: un glob de foc de culoare verzuie a trecut pe cer cu un zgomot asurzitor, scotind fum si scintei. El putea fi foarte bine insa un meteorit in cadere.

Baloanele meteorologice sint in proportie de 10 la suta considerate aparitii OZN.

Avioanele militare secrete sint testate in partea de vest a Americii. Despre avionul de spionaj Mach 5 se zvoneste ca ar fi fost testat si in Anglia – el poate fi sursa unor misterioase zgomote auzite de-a lungul coastei de sud-vest.

Exista explicatii pentru majoritatea apritiilor, dar nu pentru toate

Asemenea explicatii acopera probabil 95 la suta din aparitii OZN raportate.

Dar ce se intimpla cu acele 5 procente care ramin? Nimeni nu stie. Ar putea fi nave extraterestre, dar foarte bine ar putea fi si fenomene naturale neexplicate si, la fel de bine, ar putea fi o pacaleala.

Unii oameni cred ca OZN-urile au fost intotdeauna alaturi de noi. Tand Dronson, de la Societatea Interplanetara Britanica, este de parere ca fenomenul OZN nu este altceva decit o continuare moderna a miturilor stravechi – referitoare la ingeri si alte creaturi din cer.

Noi am asteptat intotdeauna sa credem ca nu sintem singuri – spune el. Mai inainte aceste lumini erau interpretate ca semne divine. Acum, in societatea noastra tehnologica, ele au o explicatie pe masura.

Oare, asa sa fie?

Cristina Matache

2 comentarii la “O nava argintie a acoperit cu discul sau intreg cerul

  1. NIMIC MAI SIMPLU!NU ESTE VORBA DESPRE EXTRATERESTRI,CI DESPRE INTRATERESTRI.IMAGINATI-VA UN LICHID IN CARTE EXISTA MULTE BULE DE AER.REALIZATI PRIN COMPARATIE, LA SCARA MACRO ,UN TABLOU IN CARE ATMOSFERA TERESTRA
    ESTE STRUCTURATA IN BALOANE URIASE,ALTE DIMENSIUNI,IN CARE ACESTE SPATIALITATI SUNT APROAPE TANGIBILE.
    INTRAREA INTR-O ALTA DIMENSIUNE,UN ALT BALON,REPREZINTA PENTRU NOI,OAMENII,O MARE NECUNOSCUTA.
    DUPA MOARTEA ORGANICA,SUFLETUL ,MATRICEA ENERGETICA SI INFORMATIONALA ,INTRA PRIN ANUMITE BRESE ALE ALTEI DIMENSIUNI INTR-O NOUA EXISTENTA ORGANICA.TREBUIE SA INTELEGEM CA NU TOATE SUFLETELE AJUNG DUPA MOARTE IN ACEEASI DIMENSIUNE.IN FUNCTIE DE INCARCATURA ENERGETICA SI INFORMATIONALA A FIECARUI SUFLET SE REALIZEAZA SI PLIEREA LUI PE O ANUMITA DIMENSIUNERTE.CONCLUZIA: NOI,PAMANTENII,SUNTEM EXTRATERESTRII,DAR…DUPA MOARTE !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.