Marturii extraterestre

Spre sfirsitul anului 1991 au fost detectate urme ale vietii extraterestre in apropierea pamintului. Aceste afirmatii nu au venit din partea vreunui impatimit al OZN-urilor sau a vreunui cercetator renegat, ci, din contra, ele apartin lui Din Stheal, un astronom care isi desfasoara activitatea la observatorul astronomic din Australia si preda la o importanta universitate de aici. El este recunoscut in intreaga lume pentru studiile sale privind cometele, a activat in comitetul de Detectie si Interceptare creat de NASA pentru evaluarea posibilitatilor de coliziune cu cometele si asteroizii si a studiat mijloacele tehnice de inlaturare a unui asemenea impact.

Mai mult chiar decit atit, se stie ca Stheal a fost mult timp sceptic in ceea ce priveste viata extraterestra. Si atunci, cum a ajuns Stheal  la aceasta concluzie uimitoare?

Telescopul din SUA a depistat un asteroid cu o miscare rapida

An noiembrie 1991, un cercetator din SUA folosind un telescop de mare putere a descoperit un corp ceresc pe care initial, cu o luna inainte de cea mai mare apropiere de pamint, el l-a descris ca fiind un asteroid cu miscare rapida.

Mai tirziu, elementele heliocentrice ale orbitei acelui corp ceresc au sugerat ca, intr-adevar, obiectul poate fi epava unei nave extraterestre.

1991 VG pune lumea stiintifica pe jar

Astronomii l-au denumit 1991 VG si cind s-a apropiat de pamint  a putut fi urmarit si de astronomii europeni. Ei au descoperit o puternica si rapida variatie de lumina, presupusa a proveni de la reflexele produse de rotatia obiectului (probabil OZN).

Intrigat de toate aceste date, Stheal a hotarit sa investigheze natura acestui obiect. An primul rind el s-a intrebat daca ciudatul corp ar putea fi intr-adevar o epava a unei nave extraterestre si daca ea ar putea da acele variatii de lumina observate.

Resturile rachetelor pamintene nu ar fi putut avea o asemenea traiectorie

El a observat ca nici un obiect realizat de mina omului, bucati de rachete sau alte resturi, nu a avut de-a lungul timpului o orbita heliocentrica, ci doar orbite gravitationale,  intorcindu-se, in timp, pe pamint. Pe de alta parte, daca 1991 VG a fost corpul unei rachete confectionate de oameni, atunci intoarcerea ei in apropierea noastra si detectarea ei accidentala cu ajutorul telescopului este putin probabila, ceva de ordinul unul la 100.000 pe an.

Este putin probabil ca obiectul sa fie un asteroid sosit de curind pe aceasta orbita

Stheal s-a intrebat apoi daca obiectul nu ar putea fi un corp ceresc natural. Un contraargument al acestei interpretari a fost oferit de puternica variatie de lumina pe care obiectul o prezenta si care semana cu urma lasata de rotatia unui satelit artificial in cimpul astronomic sau fotografic.

Un al doilea factor care l-a pus pe ginduri pe cercetator a fost faptul ca orbita initiala a obiectului, inainte de 1991, ar fi trebuit sa fie instabila in imediata apropiere a pamintului timp de milenii. Asta inseamna, daca ar fi sa fie un asteroid, ca a sosit recent pe aceasta orbita, ceea ce, spune Stheal, este foarte putin probabil.

Originea extraterestra pare a fi cea mai probabila

De aceea, concluzioneaza Stheal, originea extraterestra a acelui obiect este una dintre cele mai verosimile, desi el ia in calcul si faptul ca slaba supraveghere a obiectelor din apropierea pamintului ar putea sa fie cauza faptului ca nu a fost observat pina acum.

Pe de alta parte, spune el, nu este nimic aici care sa contrazica ipoteza existentei extraterestrilor.

Stheal se intreaba daca 1991 VG a fost controlat sau a fost intimplator pe pamint. Din analizele de probabilitate realizate de el a reiesit ca exista posibilitatea ca aceasta sa fie o dovada a existentei vietii extraterestre, una din misiunile controlate de recunoastere.

Concluziile sint prudente si deloc incurajatoare

An orice caz, Stheal isi incheie analiza intr-o maniera prudenta, afirmind blazat ca 1991 VG este un obiect artificial, realizat de oameni. Dar, daca ar fi asa, concluzioneaza el, observarea lui este un adevarat noroc. Cu atit mai mult, oamenii de stiinta, spune el, ar trebui sa ia in considerare posibilitatea unei origini pentru acest corp.

Pe de alta parte, Stheal nu apartine acelui tip de om de stiinta care sa faca afirmatii hazardate.

Stonehenge a fost un observator al corpurilor ceresti care urmau sa cada pe pamint

An noua sa carte legata de amenintarea pe care o prezinta asteroizii si cometele pentru pamint, Stheal speculeaza ca Stonehenge ar fi fost ridicat initiat in timpul unei perioade de intense bombardamente celeste, de forta si intensitatea celui petrecut in regiunea Tungusk, acum aproape 5.000 de ani.

Stonehenge, presupune el, a fost un fel de observator al acestor corpuri ceresti, pentru a putea prevedea locul unde acestea vor lovi pamintul.

Stheal stia ca lumea antropologilor nu-i vor aprecia supozitiile, iar astronomii nu se vor multumi cu ipoteza ca extraterestrii au intreprins o misiune de cercetare pe pamint in 1991.

Cristina Matache

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.