Extraterestri ostili in Tsarichina

Din 6 decembrie 1990 pina in 19 noiembrie 1992, prin grija Ministerului Apararii din Bulgaria, s-a desfasurat o ampla operatiune de excavare numita Obiectul nr. 1, linga satul Tsarichina din vestul regiunii Kostinbrod. Aceasta serioasa institutie a statului a fost aparent influentata de viziunile unor mediumuri si ale unor superstitii legate de o comoara din aur, ingropata in apropiere de Tsarichina, datind dinainte de timpurile regelui Samuil.

Operatiunile misterioase ale armatei

Ascunzind motivele reale ale implicarii in aceste costisitoare excavatii, militari inarmati cu excavatoare si tirnacoape au sapat un tunel lung de 180 de metri in roca tare, apoi, brusc, au acoperit tot cu beton. Din informatiile nemanipulate aparute a reiesit clar ca participantii la operatia Raza Soarelui au facut o descoperire uimitoare si ca au avut loc incidente misterioase datorate ostilitatii unor neobisnuite entitati inteligente, ale caror activitati tehnologice si genetice depasesc cu mult conceptiile noastre asupra evolutiei vietii in Univers.

Porti inchise si bine pazite pazesc misterul

In cartea sa Fenomenul Tsarichina, colonelul Tzvetko Kanev, care a luat parte la cercetari, marturiseste publicului ca, la adincimea de 5 metri si jumatate, echipa a dat de o piatra rectangulara care a fost definita, de cercetatorul Eli Loginova, ca fiind o lespede cu rol de protectie biologica. Bacterii periculoase vietii omenesti se gaseau in ea, iar distrugerea lor presupunea anumite riscuri.

Mergind in straturile spiralate pierdute in adincime, militarii au avut de intimpinat o alta bariera – o placa in forma de lentila concava. In partea lui dreapta, zidul prezenta parti ce formau o figura umanoida, de mica inaltime.

Conform spuselor unui alt militar care a preferat sa ramina anonim, in timpul indepartarii acestei placi – facuta dintr-un metal necunoscut – cercetatorii care se aflau in apropiere au fost loviti de o lumina puternica. Dupa ce si-au revenit din soc, ei descoperit in fata tunelului, la un metru si jumatate inaltime, pe peretii netezi o scriere necunoscuta. Colonelul Kanev afirma ca unul din colegii sai a incercat de trei ori sa treaca pragul dintre asa-zisele zone X si Y, dar era invariabil aruncat inapoi si doborit ca si cum s-ar fi lovit de un zid invizibil. Speriat de pericolul necunoscut si misterios ascuns in tunel, el a incercat sa tempereze entuziasmul militarilor si a ingropat aceasta enigma dupa doi ani de eforturi.

Extraterestrii ne-au creat dupa Reteta omenirii

Deci, ce este ascuns in pamint linga Tsarichina? Este un mormint al unui humanoid – un stramos al omenirii? Este un mesaj primit de pe steaua SS-433, aflata la 11.000 de ani lumina departare?  Sau informatia gasita contine biografia rasei umane, reteta folosita de alte civilizatii in ingineriile genetice  pentru crearea lui Homo Sapiens? Fiecare versiune pare foarte exotica, socanta si fara nici o legatura cu legendele care circulau inainte de excavatii.

OZN-uri ce scaneaza zona

Ceea ce secole intregi invaluia acest teritoriu in mister, semnele care indicau o zona de tranzitie, o poarta catre alte lumi si dimensiuni – radiatii misterioase, obiecte zburatoare neidentificate si chiar prezenta unor humanoizi pitici de culoare verzuie – sint de altfel remarcabile.

Anomaliile au devenit din ce in ce mai frecvente dupa inceperea operatiunii Raza Soarelui si in timpul ultimelor 15 aparitii OZN inregistrate. Participantii au fost ingroziti de aparitia, in partea de nord a excavatiilor, a unei raze luminoase, de puterea unui far antiaerian, ce scana regiunea.

O noua expeditie esueaza

Pe 16 iulie 1993, o expeditie stiintifica compusa dintr-un sociolog, un inginer si un student al Universitatii din Sofia au inceput sa studieze regiunea Tsarichina. Echipa, care era dotata cu binocluri puternice, filme de mare sensibilitate si echipament pentru inregistrarea radiatiilor electromagnetice, avea ca scop stringerea dovezilor care ar fi putut confirma ipoteza ca regiuna Tsarichina a fost o zona de puternica activitate OZN.

In cele 20 de zile cit au durat lucrarile, in afara nefericitului sfirsit, entuziasta expeditie a avut parte de numeroase incidente inexplicabile. Ei au asistat la fenomenul de triplare a soarelui, inregistrarea a doua aparente cazuri de poltergeist si 21 de intilniri cu obiecte zburatoare neidentificate.

Din nou OZN-uri care dau tircoale

In noapte de 26 iulie, doi locuitori din Tsarichina au observat din sat un obiect ca un dovleac care radia o lumina alba si facea manevre deasupra cimpului. 36 de ore dupa acest eveniment, in a 13-a zi de la inceputul expeditiei, un membru al echipei a anuntat ca doreste sa se retraga, sa plece acasa.

Pe 28 iulie, aproximativ pe la ora 4 dimineata, un alt localnic a observat un obiect oval care radia o lumina albastruie care se misca pe deasupra corturilor expeditiei.

Un incendiu inexplicabil distruge echipamentele

Pe 29 iulie, in jurul orei 17.30, a izbucnit un incendiu in zona in care se pregatea mincarea, unde, in mod normal, se lua masa dupa 20.30. Focul a incetat neasteptat dupa aproape 4 minute. Kiril Kanev, care era de serviciu, a fost primul care a observat aparitia unui semicerc de foc cu o raza de aproape 3 metri care se extindea. Cu ajutorul satenilor si al pompierilor, dupa o jumatate de ora focul a fost stins. A fost o ciudata coincidenta faptul ca focul a afectat doar zona expeditiei si chiar cortul unde se aflau toate documentele si echipamentul, fara ca o singura scinteie sa sara in padurea din apropiere, desi un puternic vint a aparut chiar o data cu focul.

Teroarea psihica determina abandonarea cercetarilor

Membrii expeditiei Tsarichina ’93 afirma ca extraterestrii osili interventiei umane in zona lor secreta au dus la bun sfirsit un experiment cu ajutorul sugestiei psihice. Se presupune ca acolo a avut loc o operatie psiho-tehnologica a inteligentelor extraterestre, care au indus o puternica sugestie timp de 36 de ore. Nu trebuie uitat ca operatia Raza de Soare a fost inchisa intr-un mod similar dupa sinuciderea clarvazatoarei Marina Naplatanova.

Documentar de Cristina Matache

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.