Dosar OZN In Chile, la 25 octombrie, a fost gasita o fiinta de doar citiva centimetri

Foetus de pisica, maimuta de munte sau un  posibil extraterestru

La 25 octombrie 2002, cotidianul El Tiempo, publica un articol care stirnea senzatie in Chile: in mica localitate La Lagunas, aflata la 500 de kilometri de Santiago de Chile, un baiat a gasit o creatura de numai 7,2 centimetri lungime, care a mai trait inca opt zile din momentul descoperirii.

Extraterestru sau foetus uman

Micuta creatura scheletica, ce masura mai putin de 8 centimetri lungime, agoniza in momentul in care a fost gasita. Primele cercetari nu au condus la nici un fel de rezultat: micuta creatura avea capul relativ mare in comparatie cu corpul scheletic, patru membre cu degete lungi si ochii dispusi lateral. Timp de opt zile, creatura a refuzat apa si orice fel de mincare, iar in momentul decesului, corpul i s-a mumificat extrem de rapid.

Pedro Katan, medicul veterinar care a examinat initial micuta creatura, s-a declarat insa incapabil sa stabileasca specia careia i-ar fi apartinut aceasta.

Potrivit stirilor oferite de ziarul local El Mercurio, mai multi ufologi amatori au presupus, cum era de asteptat, ca nu putea fi vorba decit despre o fiinta extraterestra.

In acelasi timp, Mario Dussel, medic chirurg, dar si membru al Grupului Ufologic ce face parte din Comitetul de Studii al Fenomenelor Aeriene (CEFAA), si-a exprimat parerea ca micuta creatura ar putea fi un foetus uman, dar si unul animal: Am vorbit cu intreaga familie a baiatului, apoi cu fiecare membru in parte, dar am ajuns la concluzia ca nu exista contradictii sau exagerari in declaratiile acestora. Mai mult, membrii familiei nu au parut ca ar dori anumite compensatii banesti. Eu cred ca trebuie efectuate cercetari amanuntite cu ajutorul microscopului electronic, iar apoi mai sint necesare examene hitsologice si ale AND-ului acestei creaturi, a declarat dr. Mario Dussel.

Creatura ar putea fi si foetusul unei pisici salbatice

Descoperirea a fost semnalata aproape imediat serviciului de stiri Mega, al unui canal local de informatii din Santiago de Chile. Jurnalistul Rodrigo Ugarte s-a deplasat imediat la fata locului culegind date privind descoperirea care a generat atitea emotii in rindul populatiei.

Potrivit relatarilor acestuia, baiatul care descoperise micuta creatura se plimba prin padure, cind a dat peste ea in niste tufisuri. Baiatul a afirmat ca, pe timpul celor opt zile in care a supravietuit, creatura a mai deschis din cind in cind ochii. Apoi, imediat ce micuta creatura a fost declarata moarta, cadavrul s-a mumificat. Specialistii de la Universitatea din Chile au indicat posibilitatea ca acesta sa fie foetusul unei pisici salbatice, provenite din fauna locala. In acelasi timp, ei nu au putut trage concluzii definitive privind provenienta micutei creaturi, dat fiind faptul ca era necesar totusi un examen ADN.

El si-a schimbat culoarea. La inceput era roz…

La aproximativ 22 de zile de la descoperirea ciudatei creaturi, Henrique Carreno, tatal lui Julio Carreno, baiatul care o descoperise, le-a furnizat detalii socante ziaristilor, pe care i-a invitat in casuta modesta a familiei sale, aflata la periferia localitatii Pintana. Intr-o cutie a unei truse de prim ajutor se afla o micuta creatura cu aspect umanoid, infasurata in vata.

El si-a schimbat culoarea, a declarat Julio Carreno. La inceput, cind l-am gasit, avea o culoare roz, apoi culoarea i s-a inchis treptat. Pe urma, cind a murit, l-am tinut in congelator.

Avea capul mare si corpul mic

Primul lucru care i-a frapat pe ziaristii prezenti acolo, a fost ciudata disproportie dintre capul micutei creaturi si restul corpului. In afara de aceasta, ochii, de o forma oarecum oblica, erau situati de o parte si de alta a capului. Corpul usor si fragil fusese pus in interiorul acelei cutii, tocmai pentru a fi protejat, a explicat Henrique Carreno.

Membrii familiei au mai declarat ca din momenul descoperirii micutei fiinte, ei au fost vizitati de un mare numar de oameni curiosi, dar si de ziaristi sau medici.

Cu ochii inchisi si cu corpul cald

Nici unul dintre membrii familiei Carreno nu a putut spune cu exactitate cind a survenit decesul micutei creaturi, dar au presupus ca acest lucru se petrecuse cam la opt zile dupa ce fusese gasita de Julio: Cind l-am gasit, micutul mai putea deschide ochii. Asta s-a mai intimplat apoi timp de mai multe zile, dupa care el nu i-a mai deschis. Noi am considerat ca murise, dar corpul era cald si a ramas asa destul timp. Stiam ca atunci cind moare cineva corpul se raceste aproape imediat, a declarat Armando Carreno. L-am dus apoi la veterinarul local, care l-a examinat si ne-a spus ca este ceva ciudat cu aceasta creatura.

Un medium a avut cu fiinta contact telepatic

In ciuda faptului ca aceasta ciudata descoperire este foarte recenta (ea a fost facuta publica la data de 25 octombrie), au inceput sa circule tot felul de zvonuri, care mai de care mai contradictorii. Unii au inceput sa vorbeasca chiar despre un contact telepatic stabilit intre o anumita persoana si micutul extraterestru: Astfel de comentarii au inceput din momentul in care o doamna, care a pretins ca este medium, le-a povestit tututor ca ea a intrat in contact telepatic cu fiinta. Eu nu am remarcat nimic neobisnuit si nu cred sa se fi produs asa ceva, dar apoi lumea a inteles ca eu comunicasem cu ea, a declarat Luisa Carreno, mama lui Julio.

Un om de stiinta zice ca fiinta e maimuta de munte

La data de 25 octombrie, Arturo Mann, profesor la Universitatea din Santo Tomas, a declarat ca micuta creatura nu este decit un… marsupial, un asa-numit Monito del monte (maimuta de munte), mic mamifer care traieste ascuns in paduri si nicidecum un extraterestru: Dupa analizele preliminare si cele macro, pot afirma cu o certitudine de 90 la suta ca este vorba de o creatura terestra, mai precis despre un mic mamifer care are cinci degete la membrele anterioare, dintre care unul este opozabil. Acest lucru ne indica faptul ca el se poate prinde de crengi cu ajutorul miinilor. Este vorba insa de un mamifer destul de rar, care traieste in special in zona meridionala a tarii. Micutul mamifer era probabil un nou-nascut, care fiind slabit, se afla intr-o stare letargica.

Arturo Mann a adus in sprijinul afirmatiilor sale referintele unor cercetatori, care au studiat aceste mamifere.

Potrivit lui Kirsch si Calaby, spune el, singurul reprezentant al speciei Dromiciops australis se gaseste in prezent doar in zona Concepcion din Chile, aflata la granita cu Argentina, si este extrem de rar.

Andreea Radian

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.