Dosar OZN Extraterestrul din desertul Gobi

Acum 45 de milioane de ani

La inceputul anului 1999, in desertul Gobi din Mongolia de Sud a fost facuta o descoperire: intr-o roca veche de aproximativ 45 de milioane de ani, un grup de paleontologi englezi au dat de un schelet pietrificat. Scheletul apartinea unei fiinte – un humanoid cu o structura aparte.

Craniul de maimuta antropoida

Craniul, printr-o serie de caracteristici, arata o inrudire apropiata cu primele maimute antropoide, care au trait pe Terra acum vreo… 6-8 milioane de ani. Dar alte caracteristici ale acestui craniu ii obliga pe cercetatori sa il claseze printre craniile de homo sapiens! Despre ce caracteristici este vorba?

Particularitatile cutiei craniene atesta, fara putinta de indoiala, ca fiinta careia ii apartinuse scheletul gasit in Gobi avea organe proprii vorbirii, prin urmare, putea sa vorbeasca. Este posibil sa fi fost o fiinta cu un anume grad de inteligenta.

Scheletul seamana cu al omului

Structura scheletului este si ea foarte apropiata de a scheletului uman, dar exista o… particularitate: miinile sint disproportionat de mari in comparatie cu restul bratelor. Specialistii nu prea pot explica (cel putin deocamdata) cauzele acestei anomalii.

15 metri inaltime

Cea mai socanta este insa inaltimea fiintelor ce au trait acum 45 de milioane de ani – in raport cu lungimea de 7 m a membrelor inferioare, humanoizii stravechi erau de 15 m inaltime.

O rasa extraterestra

Specialistul american A. Parker nu vrea sa creada evidenta, deoarece asa ceva nu poate exista, fiind convins ca este doar o mistificare. Doctorul Towns din Marea Britanie, mult mai realist si mai modern in gindire, are o cu totul alta opinie: este foarte posibil sa nu avem in fata o rasa umana ce a disparut cu milioane de ani in urma, ci o rasa care nu este proprie naturii terestre. S-ar parea ca fiinta descoperita in Gobi a evoluat dupa alte legi, in afara celor ale evolutiei pe Pamint. Opinia exprimata de specialistul englez nu poate decit sa-i bucure pe adeptii teoriilor privind viata extraterestra si semenii pe care i-am putea avea in afara planetei noastre.

Demonul desirat si costeliv

Paleontologul englez Daniel Stanford a publicat in revista Globe opinia sa. El considera ca este necesara revizuirea intregii istorii, asa cum o cunoastem. Descoperirea din Gobi contrazice sau reasaza tot ce stim despre tabloul, la scara evolutiei vietii, despre Pamint. Asa cum subliniaza palentologul englez, scheletul uriasului a fost descoperit cu totul intimplator. Echipa de arheologi si paleontologi studia un cimitir al dinozaurilor, intr-un loc greu accesibil – o vale strimta in mijlocul muntos de la marginea pustiului. Pe neasteptate s-a descoperit un perete de stinca, in care s-a vazut conturul gigantului mort cu zeci de milioane de ani in urma. In sprijinul cercetatorilor care cred in autenticitatea scheletului fosil descoperit vine si o legenda locala, in care este vorba despre un demon desirat si costeliv, care locuieste in valea dintre munti.

Nu este posibil un fals

De fapt, este practic imposibil sa fie realizat un fals atit de costisitor, pe neobservate, fara ca nimeni sa afle. Conform ultimelor date stiintifice, cu 1,5 miliarde de ani in urma Pamintul se rotea mult mai repede, astfel ca ziua avea doar noua ore. Din studiul recifurilor de coral, s-a obtinut un rezultat similar: in Jurasic, cu circa 130 milioane de ani in urma, anul avea 377 de zile, iar Pamintul se rotea mai repede. Existenta gigantilor in perioada aceea era ceva normal, nicidecum o exceptie (sa ne gindim doar la dinozauri si vom intelege caracteristica principala a acestei ere apuse).

Nora Nicolae

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.