Dosar OZN – Disparitii si decese suspecte ale unor ufologi

Foarte multe persoane dispar fara urma si despre acest lucru aflam din stirile prezentate la TV sau publicate in ziare. Uneori, e drept, mai rar insa, dupa toate aparentele, persoana respectiva pare sa fi fost rapita de extraterestri. Cel mai bizar lucru este ca uneori dispar chiar ufologii: dispar, pur si simplu, sau mor in conditii mai mult decit suspecte…

O sinucidere suspecta si niste hoti ciudati

Astronomul Morris Jessup se ocupa de fenomene destul de putin importante, cum ar fi luminescentele ciudate si straniile deplasari ale unor umbre pe suprafata Lunii.

El a anuntat in repetate rinduri ca a vazut lumini ciudate, ce se deplasau nu numai in apropierea Lunii, ci si a lui Marte, Mercur sau Venus, precum si intre Pamint si alte planete. Apoi el a anuntat ca a descoperit natura acestor ciudate manifestari si ca intentioneaza sa scrie o carte pe aceasta tema. Iata insa ca, la inceputul lunii aprilie 1959, Jessup, care era cunoscut ca o persoana foarte echilibrata, a inceput deodata sa vorbeasca despre tot felul de presimtiri rele, care nu-i mai dadeau pace. Cu citeva zile inainte de a se… sinucide, el l-a sunat pe un prieten, caruia i-a inminat citeva copii ale unor observatii stiintifice facute de el, un blocnotes, precum si manuscrisul unei carti: Afacerea OZN, carte pe care el o terminase inca din anul 1955. El i-a spus prietenului sau ca este supravegheat continuu, deoarece aflase ceva ce nu trebuia. Citeva zile mai tirziu, la 20 aprilie 1959, Jessup era gasit strangulat in masina sa. Mort prin strangulare, a fost concluzia medicului legist. Sinucidere, a hotarit politia. Reiesea deci ca extravagantul astronom se hotarise dintr-o data, fara un motiv aparent, sa-si puna capat zilelor. Citeva ore mai tirziu, in apartamentul sau patrundeau niste hoti ciudati care nu au luat din casa decit un manuscris, pe care Jessup se pregatea sa-l predea unei edituri, spre publicare.

Proiectul Blue Book si moartea unuia dintre conducatorii lui

Capitanul Edward Ruppelt condusese celebrul proiect Blue Book (1951-1969) inca din septembrie 1951. Proiectul fusese initiat pentru colectarea si analizarea rapoartelor referitoare la aparitia OZN-urilor. Ca la un semn, un val fara precedent de asemenea rapoarte a inceput sa se adune in biroul Proiectului, astfel ca pina la sfirsitul anului existau peste 1.500 de consemnari de acest fel. Multitudinea de farfurii zburatoare a fost numita atunci invazie, denumire data unui val constant de aparitii ale unor OZN-uri. Punctul culminant al acestei invazii istorice a avut loc in doua nopti consecutive, pe la mijlocul verii anului 1952, cind militari cu grade mari din Fortele Aeriene ale SUA, controlori de trafic aerian si membri ai presei s-au adunat in jurul ecranelor radar de la Turnul de Control al Traficului Aerian de pe Aeroportul National Washington. Timp de peste cinci ore, cei de fata au urmarit plini de uimire o serie de spoturi neidentificate, care au traversat spatiul aerian interzis, aflat deasupra Casei Albe, a Capitoliului si Pentagonului. In septembrie 1953, Ruppelt isi da demisia din armata. Eliberat de obligatiile sale, el scrie The report on unidentified fkying objects, carte publicata prima oara in 1956 si reeditata in 1959. In varianta reeditata, Ruppelt adopta o pozitie sceptica, poate datorata presiunilor exercitate asupra lui. Un an mai tirziu, el murea in urma… unei crize cardiace, la numai 37 de ani.

Un obiect tinut in secret de guvernul SUA

Fizicianul Robert Stubacker era un om de o seriozitate iesita din comun, care reusise sa faca o cariera stralucita, atit in domeniul fizicii, cit si in invatamint. Dupa razboi, el a fost numit sef de lucrari intr-un laborator de cercetari stiintifice, de pe linga Ministerul Apararii al SUA. La un moment dat, Stubacker le-a dezvaluit unor colegi si colaboratori canadieni faptul ca a vazut personal niste documente secrete privind cel mai important si mai valoros obiect pentru guvernul SUA, a carui valoare o depasea pe cea a bombei cu hidrogen sau a tuturor celorlalte arme luate impreuna. Martorii au afirmat ca in momentul in care Stubacker a relatat aceste lucruri se afla intr-o stare de agitatie emotionala. Peste citeva luni, cind au revenit, li s-a comunicat ca Stubacker isi daduse demisia si ca nimeni nu stia unde plecase.

Extraterestri ca niste insecte

Citeva dintre persoanele aflate in anturajul lui Stubecker au presupus ca plecarea sa in graba se datora faptului ca el aflase ca pe teritoriul SUA fusese distrusa o nava cosmica, ale carei ramasite erau pastrate cu grija in laboratoare ultrasecrete. Impreuna cu resturile navei se aflau si trupurile celor care se aflasera la bordul navei. Fragmentele navei, pastrate cu atita grija, se remarcau prin faptul ca erau foarte usoare si foarte rezistente in acelasi timp. Trupurile extraterestrilor erau, de asemenea, foarte usoare si capabile sa suporte suprasarcini enorme. Se mai discuta de asemenea si faptul ca extraterestrii semanau uluitor cu unele insecte de pe pamint.

In anul 1986, Stubacker si-a facut insa aparitia, fiind invitat la o baza aeriana din Ohio, unde avea loc o conferinta speciala, dedicata problemei OZN-urilor, conferinta pe care militarii o pregatisera impreuna cu o serie de cercetari in domeniu. Dupa incheierea conferintei Stubacker a plecat de la baza aeriana, dar pe parcurs a disparut fara urma. Politia a intreprins cercetarile de rigoare, fara nici un rezultat insa. Familia cercetatorului a ramas convinsa ca el fusese eliminat de FBI.

Zona 51 din Bahamas si anomaliile de acolo

Cercetatorul englez Robert Palmer conducea de citiva ani Centrul de Cercetari din Bahamas, unde se ocupa cu anomaliile energetice din cunoscutul Triungi al Bermudelor. El era si autor al unor lucrari privind asa-numitele gauri albastre, care se intilneau doar in dreptul Arhipelagului Bahamas. Palmer a intreprins numeroase cercetari in zona pe care ufologii si ziaristii o numesc Zona subacvatica 51 prin analogie cu zona 51 din Nevada, unde se presupunea ca se afla OZN-uri. Palmer a cerut la un moment dat permisiunea oficiala de a intra in Centrul Subacvatic de Analize si Masuratori, obiectiv considerat supersecret si care dispunea de aparatura unica, pazita cu strasnicie 24 de ore din 24. Palmer a motivat cererea sa prin faptul ca se ocupa de asa-numitele gauri albastre si ca ar fi vrut sa discute cu specialistii centrului. El a fost insa refuzat in mod politicos. Ulterior, el a mai formulat inca o cerere, la care a anexat si un rezumat al cercetarilor sale, precum si o carte aparuta recent, in care el atragea atentia opiniei publice asupra anomaliilor din Bahamas. De data aceasta, el a primit permisiunea de a vizita Centrul ce Cercetari Subacvatice.

Ucis de… un cablu retezat

Cind s-a intors din vizita intreprinsa acolo, Palmer s-a aratat de-a dreptul entuziasmat. El le-a povestit colegilor sai ca a purtat discutii cit se poate de interesante cu cercetatorii din Centru care, spunea el, nu numai ca sint de acord cu ipoteza privind gaurile albastre, dar i-au furnizat si o serie de informatii suplimentare. A doua zi, Palmer si-a imbracat, ca de obicei, costumul special si a intrat in apa. A trecut insa mai bine de o ora si el nu a aparut la suprafata. Intrati in alerta, colegii sai au constatat ca acel cablu cu care era legat la nava era pur si simplu retezat. Cei care au plecat in cautarea lui s-au intors cu miinile goale: Palmer era imposibil de gasit. Lucrul acesta li s-a parut tuturor mai mult decit straniu, deoarece Palmer era considerat unul dintre cei mai buni scufundatori din Bahamas. Colegii lui au fost insa mai mult decit convinsi ca el fusese ucis de cei de la paza Centrului.

Lista lui Sheldon  si profesiile de risc

Aceste disparitii si morti suspecte nu sint pe departe singulare. Numarul mare de ufologi disparuti in conditii mai mult decit ciudate fiind mare, a fost alcatuita la un moment dat o Lista a lui Sheldon, in care erau trecute numele a 23 de ufologi disparuti sau decedati in conditii enigmatice. Printre acestia se numara Frank Scully, autorul cartii Din culisele farfuriilor zburatoare, mort in 1964, George Adamski, mort in anul urmator, ufologul si jurnalistul Frank Edwards, autor al cartii Farfuriile zburatoare, mort in 1967, James Mc. Donald, mort in 1971, Rene Hardy, fondator al GREPI (Gruparea de Studiu a Fenomenelor Aeriene si Aerospatiale Insolite), mort in iunie 1972, Scott Rogo, autor al cartilor The haunted Universe, si UFO abductions, mort in 1990, la virsta de 40 de ani, colonelul Bolivar Uyrange, mort in 1997… Iar lista, dupa cum se vede, este completata cu regularitate, profesia de ufolog intrind intr-o grupa de profesii asa-numite de risc.

Andreea Radian

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.