Dosar OZN – Ce-a mai zburat pe cer luna trecuta

Un OZN ar putea fi cauza catastrofei de la Lvov

Luna august a debutat cu stirea de senzatie ca la baza accidentului petrecut in timpul demonstratiei aviatice din 27 iulie de la Lvov (Ucraina) s-ar fi aflat un OZN (comisia de ancheta a stabilit ca e de vina factorul uman). La data de 1 august, pe canalul ICTV a fost transmisa o inregistrare video, unde se putea observa, alaturi de un stol de pasari si un obiect cilindric de culoare albicioasa, care zbura paralel cu traiectoria avionului Su-27, in timp ce acesta intra in ultimul sau picaj. Bilantul a fost tragic: 85 de morti si 200 de raniti. El a fost urmat de o multime de destituiri din functii.

Comentind inregistrarea video, generalul in rezerva Ghennadi Bacinski a remarcat faptul ca obiectul necunoscut nu putea fi cauza accidentului, deoarece in momentul in care acesta a trecut pe deasupra avionului, acesta de afla deja in picajul care i-a fost fatal. Stirea a fost preluata ulterior de canalul NTV de la Moscova si de canalul german RTL.

Lumini ciudate si sfere rosii in Atlantida, Argentina

La data de 2 august, ziarul La Nueva Provincia din Bahia Blanca publica o notita in care era semnalata aparitia unor lumini ciudate si a unor sfere rosii, care se deplasau cu viteza foarte mare deasupra strazilor Corrientes si Libertad, catre plaja din Arroyo Pareja.

Un OZN de forma ovoidala in apropierea formatiei Blue Angels

Un martor ocular din Seattle a declarat ca in ziua de 2 august se afla intr-o cladire cu opt etaje, pentru a urmari evolutia cunoscutei formatii Blue Angels: In jurul orei 12.30, in timp ce-i urmaream pe Blue Angels, am observat un OZN de forma ovoidala, care se deplasa de la sud la nord. In zona se mai aflau de asemenea si avioane comerciale, dar obiectul respectiv se deplasa cu o viteza de trei ori mai mare ca un jet 777.

Un obiect de culoare rosie, deasupra orasului Toronto

In seara zilei de 5 august, un ziarist de 50 de ani din Toronto, constructor de aeromodele telecomandate si astronom amator, se pregatea sa observe stelele cu telescopul. La ora 22.29, am observat un obiect de culoare rosie, chiar deasupra mea. Obiectul a traversat cerul la altitudine mica si fara nici un fel de zgomot, timp de 3-4 secunde, dupa care a disparut in directia est-sud-est. Eu sint astronom si am observat multe obiecte, dar acesta nu semana cu nimic din ceea ce am vazut pina acum.

Lumini stralucitoare in Illinois

La data de 7 august, un martor ocular din Barrington se afla pe terasa, privind cerul prin binoclu. La ora 22.34 el a vazut o lumina de culoare galbena in coltul din stinga jos al Ursei Mari: Lumina era mult mai luminoasa decit steaua Lyra si nu am vazut nici un fel de lumini de culoare rosie, care sa indice faptul ca ar fi vorba de un avion. Lumina a inceput sa mai scada din intensitate dupa ce a trecut, sub un unghi de 20 de grade, de Steaua Polara. Citeva minute mai tirziu, la ora 22.37, un alt obiect luminos asemanator unei stele s-a deplasat spre sud de Ursa Mare. Cele doua obiecte nu puteau fi, desigur, niste sateliti, deoarece, din observatiile mele, acestia au o culoare albicioasa.

Un OZN deasupra Empire State Building

Un martor ocular i-a declarat la data de 10 august lui Peter Davenport (NUFORC) urmatoarele: In jurul orei 13.45 ma aflam pe terasa mea, care are vedere spre Empire State Building, cind am observat un obiect in forma de disc in apropierea cladirii. Mi-am luat camera video si am inregistrat zborul acestuia. Dupa ce a zburat in sus, de-a lungul cladirii, obiectul a luat-o spre dreapa. Este incredibil, dar am putut inregistra totul pe pelicula.

Fotografii ale unui OZN triunghiular in Massachusetts

NUFORC a semnalat faptul ca la data de 12 august, la ora 7.30 dimineata, un martor ocular a vazut un obiect in forma de triunghi, planind deasupra arborilor, la o inaltime de circa 300 de picioare, in curtea din spatele casei. El si-a luat aparatul de fotografiat (un Olympus numeric) si a facut sase fotografii ale obiectului: Obiectul triunghiular se deplasa fara zgomot catre est, avind o viteza mult mai mare decit a aparatelor de zbor pe care le cunosc eu.

Lumina de culoare albastra in apropiere de Loch Ness

La data de 19 august, in jurul orei 2.00 dimineata, un martor ocular din satul Foyer, aflat in apropiere de Loch Ness, a putut observa un fenomen foarte ciudat: Nu puteam adormi, asa ca am inceput sa privesc cu atentie stelele cazatoare. La un moment dat, am vazut un fel de lumina albastra mobila, care s-a scindat in doua. Cele doua lumini, pe care le-am putut observa timp de circa 10 minute, nu se deplasau in linie dreapta, ci in zig-zag, indreptindu-se spre sud.

Un OZN in forma de tigara deasupra unui aeroport din Massachusetts

La data de 21 august, un martor ocular, care se intorcea de la Boston in jurul orei 14.30, a vazut un OZN in forma de tigara argintie, care se deplasa pe cer, deasupra aeroportului din Logan: Obiectul zbura foarte sus si se deplasa rapid, de la stinga spre dreapta. L-am putut urmari timp de un minut, dupa care a disparut din raza mea vizuala.

Un OZN deasupra centralei nucleare de la Hanford

Un martor ocular a declarat la data de 28 august urmatoarele: In dimineata zilei de 28 august, in jurul orei 2.30 dimineata, am vazut un obiect zburator care se indrepta spre centrala nucleara de la Hanford. La un moment dat, acesta s-a scindat in sapte sau opt bucati, care au ramas impreuna, zburind in continuare catre centrala. Asa cum se stie, incepind din anul 1945, centrala nucleara de la Hanford a fost des vizitata de OZN-uri, adauga NUFORC.

Un OZN in forma ovoidala in New Jersey

Mike K., inginer chimist din Plainfield, a declarat ca la data de 28 august a vazut un obiect zburator de forma unui balon de rugby: Obiectul avea o lungime de 35-45 de picioare si un diametru de circa 25 de picioare si se deplasa foarte incet, catre aeroportul din Newark, fiind parca iluminat din interior.

Andreea Radian

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.