Cit de inteligenti sint extraterestrii

Aceasta este o problema care-i pune in mare incurcatura pe cercetatori, intrigati de extra-ordinarul nivel tehnologic pe care l-au atins acesti frati intru ratiune. Intr-adevar, inteligenta vizitatorilor nostri este cel putin stranie: teoretic, in spatele fenomenului OZN ar trebui sa se afle o inteligenta colosala, caci altfel nu se pot explica evolutiile ametitoare ale farfuriilor zburatoare, atit in zborul lor solitar, cit si in formatie, aparitiile si disparitiile neasteptate si influenta pe care o pot exercita asupra a tot ce este viu, ba chiar asupra tehnicii de tot felul. Totusi, ceva parca nu se leaga: prea multe gafe si neconcordante in actiunile acestor extrate-restri sau ce or fi ei! Comportamentul lor este cel putin straniu. Nepotriviri tehnologice si comportament ilogic

Ufologii din lumea intreaga sint nedumeriti si chiar socati de vizibile nepotriviri intre virfurile tehnologiei si compor-tamentul cel putin ilogic al vizitatorilor. Neconcordantele acestea au fost incluse intr-un capitol special al unei enciclopedii privind fenomenul OZN si intitulat Absurditate. Este o lista cuprinzatoare de comportamente ilogice din partea ocupantilor navelor ce ne viziteaza, pare-se, destul de frecvent.

Pe de-o parte, vizitatorii enunta motivele altruiste si nobile – dorinta de a-i ajuta pe paminteni, de a-i ridica la nivelul lor tehnologic; pe de alta parte, actiunile lor sint de-a dreptul agresive, ostile. Este suficient sa ne amintim semnalarile mul-tiple de animale rapite si mutilate, rapirile de persoane si straniile operatiuni efec-tuate cu persoanele rapite. S-au inregistrat numeroase relatari privind chinurile atroce la care au fost supusi cei rapiti si se cunosc chiar cazuri de decese in urma torturilor suferite.

Ei prefera sa actioneze in secret

Pe de-o parte, putem spune ca vizita-torii prefera sa actioneze in secret, fara a-si da in vileag prezenta, pe de alta parte, insa, fac totul pentru ca oamenii sa nu aiba nici o indoiala privind existenta lor si sa vorbeasca despre aparitiile extraterestrilor cit mai mult si mai des. Iar atunci cind se stabileste un contact telepatic (mental) intre paminteni si extraterestri, discutiile pe care le poarta acestia din urma cu semenii nostri sint lipsite de logica si seamana mai degraba cu delirul unui nebun.

Specialistii au emis o serie de ipoteze privind acest paradox evident: unii cred ca intentia extraterestrilor este de a-i deruta pe oameni, pentru a le influenta acestora felul de a gindi, a-i zapaci si a-i converti in final la un fel de noua credinta.

Interes morbid fata de sexualitate

O categorie destul de larga de cercetatori ai fenomenului contactelor cu extra-terestrii este de-a dreptul scandalizata de interesul morbid al acestora fata de organele sexuale umane si de actul sexual. E-xista chiar opinia ca extraterestrii nu ar fi umanoizi, ci un fel de insecte de dimensiuni mari, care nu au un comportament cu mult mai rational decit al furnicilor, termitelor sau albinelor. Oamenii care au venit in contact cu aceste fiinte atesta ca le-au vazut alergind fara nici un rost pe pajisti dupa vitele care pasteau, plimbindu-se de colo pina colo prin cabina farfuriei lor, fara sa aiba nici un fel de activitate, dar, mai ales, comitind fel si fel de gafe, care de care mai mare.

Prosti, geniali sau sclerozati si delasatori

Studierea cazurilor de rapiri ale pamintenilor este cu mult ingreunata de faptul ca, de cele mai multe ori, oamenii nu isi mai pot aminti nici macar faptul ca au fost rapiti! Doar prin metoda hipnozei s-a reusit reconstituirea straniilor evenimente; pina la momentul hipnozei oamenii constata doar unele ciudatenii: dimi-neata se trezesc in alta parte decit in patul propriu, in care s-au culcat de cu seara, hainele nu se mai afla acolo unde le pusesera, pijamaua este imbracata pe dos sau, pur si simplu, omul poarta haine stra-ine. Spre exemplu, o doamna s-a culcat seara cu o frumoasa si cocheta pijama de matase, iar dimineata s-a trezit imbracata intr-un tricou sport, barbatesc, avind inscrise pe el tot felul de lozinci si reclame ale unui concurs de maraton! Iar un tinar a avut ghinion de-a binelea: la doua ore dupa ce fusese rapit, omul s-a trezit intr-un sant, la margine de drum, gol-pusca!

Cei ce i-au gasit pe bietii oameni, rapiti in miez de noapte din paturile lor si aruncati inapoi, care cum a apucat, au presupus, in cel mai bun caz, ca acestia sint somnambuli si circula la intimplare, fara sa stie ce fac. Abia dupa sedintele de hipnoza s-a aflat adevarul despre rapiri si toate peripetiile ce le-au urmat.

Cauzele acestor incidente nedorite

Intimplarile de soiul celor relatate mai sus sint nenumarate. Specialistii sint de parere ca extraterestrii sint pur si simplu coplesiti de volumul enorm de activitate pe care sint nevoiti sa-l acopere. Cercetatorul-ufolog american Donald Warly scria in 1998, intr-un material publicat de revista Fate, ca numarul total de rapiri atinge cifre impresionante – sute de mii, ba poate chiar milioane de cazuri, fara a mai adauga acele cazuri in care subiectii nu stiu nimic din ce li se intimpla, datorita schimbarilor minore constatate la trezire.

6,5 milioane de oameni sint rapiti intr-o zi

Ufologii australieni au calculat, printr-un sistem matematic foarte complicat, ca in 24 de ore pe Pamint sint rapiti aproxi-mativ 6.500.000 oameni! Nu ne ramine decit sa presupunem ca extraterestrii, nevoiti sa treaca pe un fel de banda rulanta atita multime de oameni, patesc ceea ce patim si noi, cind munca ne oboseste prin monotonie si volum excesiv – sint surme-nati si le scapa unele amanunte, fac confuzii de persoane, locuri sau circumstante. De aici pijamalele schimbate sau lipsa, oameni care, in loc sa revina in patul lor, ajung pe cimp, in sant sau in mijlocul unui bazin plin cu apa!

Fetita care a inceput sa creasca vertiginos

Desigur, faptul ca o femeie se trezeste imbracata intr-un tricou barbatesc, un barbat constata ca i s-a schimbat pijamaua sau ca a adormit in patul sau si s-a trezit in fineata sint intimplari, pina la urma, chiar amuzante; numai ca exista o serie de alte fapte, incarcate de tragism si durere, care numai amuzante nu se pot numi! Spre exemplu, un OZN care evolua deasupra unei zone in care se afla o fetita a trecut peste ea cu fascicolul sau de raze si copilita a inceput sa creasca vertiginos, intr-un ritm de-a dreptul uluitor! De ce? Desigur, datorita unei simple neglijente, caci cei din nava nici macar nu au catadixit sa observe ce s-a intimplat.

Doi copii, rapiti foarte des

Un alt caz a avut un final de-a deptul tragic: doi copilasi au sfirsit inecati in piscina vecinilor. Copiii fusesera rapiti de nenumarate ori si pina atunci (nu se stie de ce au trezit intr-o masura atit de mare interesul extraterestrilor), caci parintii si rudele, conform declaratiilor lor, i-au gasit deseori pe micuti in locurile cele mai neasteptate – proptiti de gard, culcati in curte, intr-o stare de somnolenta inexplicabila, cu hainutele incurcate de la unul la celalalt sau chiar lipsa, imbracate cu spatele in fata sau pe dos etc. Din somnul acela ciudat nimeni nu reusea sa-i trezeasca, dar isi reveneau singuri, dupa un timp. Se pare ca si mama fusese rapita impreuna cu ei, caci avea un soi de amnezie – nu-si amintea ce facuse in anu-mite intervale de timp, de parca ii fusesera decupate din memorie.

De data aceasta, mama ii lasase pe cei doi micuti sa se balaceasca in micul lor bazin cu apa din curtea casei, iar ea calca rufe in fata ferestrei si-i vedea jucindu-se. Cind cei doi copii au fost gasiti inecati in piscina vecinilor, mama a fost acuzata ca nu i-a supravegheat, ca a fost neglijenta, dar ea, biata, sustinea ca ii avusese tot timpul in fata ochilor! Era gata-gata sa fie acuzata ca-si omorise copiii sau, cel putin, ca fusese de o neglijenta criminala; si numai interventia unui ufolog cu experienta a salvat-o de aceste acuzatii absurde. Mama este convinsa ca cei ce au venit din spatiu i-au ucis copiii si, desigur, are dreptate: este posibil ca acestia sa fi comis crima fara  intentie, pur si simplu dintr-o scapare – in program era prevazut ca cei doi micuti sa fie readusi in bazinul cu apa, dar in care anume probabil nu precizase nimeni acest amanunt, aparent fara importanta, iar copilasii au fost depusi, in mai sus-amintita stare de somn comatos, intr-un bazin mare, plin cu apa si, desigur, s-au inecat fara a reusi sa-si revina, sa strige sau macar sa se zbata pentru a iesi la suprafata!

Ce cred ufologii cu experienta

Opinia specialistilor difera. Unii sint de parere ca cei ce au venit pe Pamint din spatiu au un coeficient ridicat de inteli-genta, altii insa cred ca cei ce vin in contact cu pamintenii si comit gafele monu-mentale despre care am amintit sint plasati undeva la partea inferioara a scarii inteli-gentelor extraterestre, daca nu cumva sint niste roboti, programati mai bine sau mai rau, care au fost meniti sa execute un fel de munca de jos, mintile cele mai luminate fiind undeva, departe, poate la mii de ani-lumina aici. Lipsa sentimentelor, a compasiunii fata de cei pe care ii rapesc si ii supun la fel de fel de experimente pare a fi dovada ca avem de-a face cu niste minti artificiale, care indeplinesc un anumit program, cu plusurile si minusurile inerente.

Specialistii inclina sa creada ca oa-menii, la rindul lor, sint mult prea maleabili, prea increzatori. Desigur, sint destui indivizi dintre paminteni care nu sint dispusi sa coopereze cu farfuristii, ceea ce acestora nu le place defel. Si aceasta nemultumire ii face sa greseasca si mai mult, se pare. Daca sint insa un fel de mecanisme robotizate, care executa un anume program, atunci nu este greu sa ne imaginam in ce hal ii afecteaza reactiile umane neprevazute, capabile sa zapa-ceasca chiar si inteligentele cele mai inalte, necum niste amarite de inteligente artificiale din generatii mai putin sofis-ticate! Intimidate, zapacite sau nu, aceste inteligente nepamintene sint totusi in stare sa bage spaima in oricare dintre noi, prin totala absenta a compasiunii (cum am mai spus) si simtului umorului si prin actiunile lor, pe care nici nu le-am putea numi dusmanoase, ostile noua, ci pur si simplu lipsite de orice urma de suflet: extra-terestrii acestia nu fac decit sa indeplineasca ceea ce li se cere de mai-marii lor – cei ce i-au trimis aici cu un anume scop.

Care este scopul acestor vizite si actiuni

Specialistii considera ca extraterestrii se afla pe Terra si indeplinesc tot felul de misiuni nu de dragul oamenilor, al pamintenilor, ci pentru propriul lor folos. Ei cauta si experimenteaza ceva anume – nu stim inca ce si pentru ce o fac, dar exista nenumarate cazuri de actiuni ostile, torturi, provocarea de rani si traumatisme, cu final letal chiar. Astfel de evenimente se petrec de mai bine de 35 de ani in bazinul fluviului Amazon. Se cunosc si unele cazuri de rapiri urmate de torturi si ranirea celor rapiti, chiar in Statele Unite.

In concluzie, extraterestrii au un interes foarte viu fata de fiinta umana, de structura organelor interne si sistemelor vitale ale omului si, mai cu seama, se pare ca sint interesati tocmai de sutele de mii de kilometri de retele de neuroni de care dispunem si din care utilizam atit de putin (din cele 12-15 miliarde de neuroni pe care-i avem utilizam doar o parte – unii nici atit). Daca aceasta cantitate imensa de celule nervoase ar fi transformata intr-un computer, am obtine unul gigantic, de marimea statului american Texas si cu vreo 50 de etaje suprapuse! Civilizatia reprezentata de vizitatorii de pina acum nu este una care doreste sa ne ajute sa evoluam mai repede, ci, dimpotriva, o civilizatie care vrea sa puna mina pe ceea ce avem noi de pret, dar prin inselaciune, ascunzindu-si scopurile reale, despre care nu vor sufla, probabil, niciodata vreo vorba cuiva.

Nora Nicolae

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.