Vedeti ce faceti de sarbatori!

Prima remarca pe care o fac este acea ca, pe parcursul intregii luni decembrie, se mentine trigonul Pluton-Jupiter, aspect care vine sa scoata din nevoi multa lume. Opinia mea este ca cei mai avantajati de acest trigon sint Sagetatorii si Leii, dar si acele persoane care se bucura de o configuratie speciala pe tema lor personala.

Totusi, daca e sa o luam in ordine cronologica, e bine sa tinem seama ca, din data de 4 decembrie, Jupiter intra in retrogradare, semn ca influenta lui se oculteaza, eforturile de a dobindi succese, inclusiv de natura financiara, devenind mai mari.

Din data de 9 decembrie, Mercur intra in Capricorn, ceea ce aduce interes pentru arheologie, trecut, pamint si matematica. Este la fel de posibil ca noi toti sa devenim mai incapatinati. Pina atunci insa, chiar prima zi a lunii se remarca prin accentuarea trigonului Pluton-Jupiter prin trigonul Mercur (conjunct cu Pluton)-Jupiter. Calatoriile departe sau relatiile cu strainii sint foarte posibile, la fel, succesul poate interveni in beletristica, filozofie, demersuri religioase.

Tot la inceputul lunii, adica in data de 2 decembrie, planeta Marte intra in Scorpion, ea devenind mult mai puternica si asta deoarece Scorpionul este chiar semnul unuia din domiciliile ei. In Scorpion, Marte va evolua pina la 28 de grade (in ziua de 31 decembrie). La mijlocul lunii, mai ales in 15/16 decembrie, Marte va face cruce cu Neptun din Varsator, ceea ce accentueaza pericolul de accidente (inclusiv aviatice), de intoxicatii puternice, de deteriorare a unor piese din tehnologia de virf. Situatia se va repeta si mai drastic, consider, in ianuarie, cind Marte va face cruce cu Uranus. Dar si pina atunci, chiar la finele lui decembrie si al anului, Marte va intra in unghi de 90 de grade cu Jupiter din Leu, accentuind probabilitatea unor crize de inima sau a unor interventii chirugicale la nivelul zonei ano-genitale.

In fine, in data de 23 decembrie, Soarele va intra si el in Capricorn. Pina atunci insa, mai ales la mijlocul saptaminii 8-14 decembrie, Soarele va face trigon cu Jupiter din Leu, contribuind la afirmarea personalitatii multor nativi, la reusita lor in materie de religie, calatorii, studii superioare, beletristica, ezoterism.

Pe parcursul lui decembrie, Venus va evolua prin Scorpion, ceea ce ii poate deranja bine de tot pe nativii din Taur si din Balanta. Momentele cele mai neplacute se vor situa la mijlocul lunii, cind Venus cuadrateaza pe Neptun, dar si spre finele acesteia, cind Venus va intra in cruce cu Uranus din Varsator. Amorurile si finantele vor fi domeniile cele mai vizate de criza si asta va fi cel mai valabil chiar la finele anului, cind Marte se apropie de Venus, ceea ce oricum este un semn de pasiune. Probabil ca Anul Nou va aduce multora dintre nativi prilej de gelozie si chiar de ruptura, iertat sa-mi fie ca va supar! Cred ca e bine sa va inarmati cu rabdare si cu calm daca va pregatiti sa petreceti anul nou in compania persoanei iubite, caci surprizele nu vor lipsi… Dar si pina atunci, la fel ca Marte, si Venus va intra in cruce cu Jupiter din Leu si asta se va petrece de Craciun. Din nou aspectul arata o implicare emotionala accentuata in intimplarile acelei perioade si din nou va sfatuiesc sa va pastrati calmul, pentru a va mentine cit de cit in forma. E bine, de asemenea, sa cheltuiti cu parcimonie, sa nu dati chiar friu liber chefului de a sparge sume mari de bani. In aceeasi masura, trebuie sa va protejati sanatatea, zona genitala si cordul, in mod special.

Saturn, de care nu am pomenit pina acum, in miscarea lui retrograda, face trigon cu Uranus, accentuind perseverenta in idei originale si in promovarea tehnologiei de virf, de pilda, ori a studiilor, a cercetarilor in istorie, consider.

De asemenea, pe parcursul lui decembrie, Nodul lunar Nord (destinul) se mentine in trigon cu Neptun, ceea ce ne indica accentuarea intuitiei, a credintei, a relatiilor cu strainii, dar si a dorului de libertate, fiind vorba, mai ales, de o libertate a spiritului.

Aspectele Lunii sint si ele extrem de importante. In data de 4, cind Jupiter intra in retrogradare, se produce si aspectul de Luna Noua in Sagetator. Poate avea loc o noutate in materie de religie, de calatorii, de relatii cu strainii, inclusv relatii amoroase. Din acest moment poate fi demarata o noua activitate, dar si o cura drastica de slabire, caci Luna in crestere determina acumularea de apa si de masa adipoasa.

Cele doua momente de patrar lunar coincid cu datele de 11 si 27 decembrie, cind aspectul de 90 de grade dintre Luna si Soare, de fapt, dintre cel doua principii, feminin si masculin, poate induce nervozitate si ne poate pune pe harta.

A mai ramas Luna Plina din data de 19 decembrie, cind Soarelui din Sagetator (pe ultimele grade) i se opune Luna din Gemeni, tot pe ultimele grade. Agitatia si enervarea e mai mare ca de obicei, caci energiile cresc si ne determina sa ne implicam in fel de fel de situatii, inclusiv emotional.

Prin urmare, vom avea un fine de an destul de agitat, cu surprize sentimentale si chiar banesti. Asta spun astrele. Dar cum dumneavoastra va puteti considera preveniti, nu va ramine decit sa va controlati comportamentul si sa ocoliti astfel posibile momente neplacute. Este, totusi, un avantaj.

Aurora INOAN

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.